غدیر در کردستان چگونه گذشت
21 تیر 1402 - 13:00
شناسه : 10224
بازدید 204
10
می‌گویند کردستانی‌ها یا بهتر بگویم اهل سنت اعتقادی به غدیر ندارد مگر می‌شود جشن‌های مردمی که در هیچ‌جای دنیا نمونه‌ای ندارد در کردستان برپا نشود.
ارسال توسط :
پ
پ
امسال غدیر با سالهای قبل متفاوت بود، چند روزی قبل از غدیر در فضای مجازی تبلیغ‌های گسترده‌ای از سوی تشکل‌های مردمی و هیئت‌های مذهبی با مضمون مهمانی ده کیلومتری منعکس می‌شد، شور و اشتیاق عموم مردم بدون مداخله دولت در این جشن‌ها دیدنی بود.

کردستانی که تا دیروز تصور می‌شد اعتقادی به عید غدیر و امام علی(ع) ندارد، در همه شهرها و اغلب روستاهایش میهمان علی بود.

هیئات در شهرهای استان خیمه‌ها زدند و فقط به عشق علی را زینت خیمه‌ها کردند، پزشکان بدون دعوت و خواست کسی به میدان آمدند و ویزیت رایگان به راه انداختند و داروی رایگان توزیع کردند، کودکان بازی‌هایشان را در جمع بزرگترها با مسابقات شاد تجربه کردند، دف‌نوازان بر دف کوبیدند و طنین شاد از نوع عارفانه سردادند.

مردم پارکهای سنندج به جایی برای جشن و شادی مبدل کرده بودند، جوانان در شهر ایستگاه صلواتی زدند و شربت و شیرینی تعارف کردند.

بانه با پخت و توزیع دو هزار پرس غذای گرم توسط جوانان بانه‌ای سفره‌های نیازمندان این شهر را رنگی کردند.

سقزی‌ها هم توزیع شکلات در خیابان و میادین شهر را به نوجوانان و کودکان سپرده بودند.

تجلیل از سادات و عیادت از ماموستاهای روستاها توسط روحانیون در دهگلان عیدغدیر را ماندگارتر می‌نمود و روستای کروندان از توابع دهگلان نیز با راه اندازی ایستگاه صلواتی سیار شادی‌بخش اهالی این روستا بویژه کودکان شد.

کاروان شادی سریش‌آبادی‌ها جمعیتی سه هزار نفری را راهی خیابان کرده بود و به عشق علی همه را در این جشن و سرور دعوت می‌کرد.

قروه‌ای‌ها چندین خیابان شهر را دهها موکب زدند و هر موکب مسئول و متولی خدمتی برای شاد کردن دل مردم بود، از برپایی محصولات فرهنگی و اهدای پذیرایی و خوراکی گرفته تا چندین دیگ پخت غذای گرم توسط بانوان.

بیجاری‌ها هیجان کودکان و نوجوانان را با اجرای نمایش طنز و برگزاری بازخوانی و بازسازی واقعه غدیر خم رقم زدند.

کامیارانی‌ها برای شاد کردن دل زندانیان در زندان مراسم جشنی برپا کردند و با حضور در زندان نشان دادند که هیچ فردی در این استان بی‌برکت از نام علی و جشن غدیر نیست و کودکان کامیارانی با اجرای ورزش باستانی در میادین این شهر روز شادی را برای بزرگترها به ارمغان آوردند.

اما نمای سروآباد کردنشین زیباتر از همه جا تجلی یافت خیرین برای شادی دل مردم روستا هزینه مسجد جمع کردند و خوانندگان برای شادی دل معلولان خانه‌نشین ترانه خواندند.

کودکان مریوانی با اجرای گروه سرود در جشن غدیر شهرشان افتخارآفرین شدند و اجرای زیبای خود را که از روزها قبل تمرین کرده بودند به عموم مردم این شهر هدیه دادند.

دیواندره‌ای‌ها هم با برگزاری جشن غدیر و راه‌اندازی ایستگاه‌های صلواتی همراه تمامی مردم کردستان و کشور در این جشن بزرگ مردمی بودند و شادی و نشاط را روانه دلهای همدیگر ساختند.

در این جشن‌ها که  از کودک گرفته تا سالمندان برای شاد کردن دل همدیگر هرکدام گوشه‌ای از کار را گرفتند و جشن غدیری به یادماندنی در کل استان رقم زدند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.