به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی کردستان، آثار به جا مانده از انسانها و تمدنهای کهن نشانگر این است که پوشش به اسلام اختصاص نداشته و پیشینه تاریخی و دیرینه دارد، از 3000 سال قبل از میلاد در تصاویری که نقاشی شده؛ دختران تمام بدن و پسران نیمه پایین بدنشان پوشیده است در ایران در دوره مادها و هخامنشیان و اشکانیان زنان علاوه بر لباسهای بلند و گشاد و آستیندار روی آن چادری هم به سر میکردند و این بیانگر اهمیت حجاب در دورههای گذشته بوده است.
گرچه حافظه مردم، هفدهم دیماه 1314 را آغاز کشف حجاب میداند اما تغییر شکل زنان در ایران از حرمسرای ناصرالدینشاه پس از سفر او به اروپا آغاز شد که دستور داد زنان به تقلید از بالرینهای روسی لباسهای کوتاه با شلوارهای نازک بپوشند و بعد از مشروطه نیز به نام آزادیخواهی برای زن، حجاب را بزرگترین مانع ترقی او خواندند و به طور مبالغهآمیزی آن را تبلیغ کردند، به این ترتیب نسخه کشف حجاب برای زن ایرانی پس از زنان ترکیه و افغانستان پیچیده شد.
اما حکم پوشش از احکام ضروری اسلام است و هیچ مسلمانی نمیتواند در آن تردید کند زیرا در قرآن و روایات به آن تصریح شده است به همین جهت فقهای شیعه و سنی به اتفاق به وجوب آن فتوا دادهاند همانطور که نماز و روزه به دورانی خاص اختصاص ندارد دستور پوشش نیز مختص به زمان خاصی نیست.
با توجه به اهمیت این مقوله خبرگزاری فارس در گفتوگویی با برخی از بانوان سنندجی دیدگاه آنان را در خصوص حجاب و عفاف جویا شده است.
صدیقه الماسی از دانشجویان شهرستان سنندج با اشاره به آثار ارزنده حجاب بیان کرد: رعایت حجاب و پوشش موجب آرامش درونی میشود چراکه روح بشر فوقالعاده تحریکپذیر است و انجام دستورات اسلام در خصوص حجاب آرامش درونی را برای مردان و زنان مهیا میکند.
وی استحکام پیوند خانوادگی و افزایش امنیت اجتماعی را نیز ناشی از رعایت حجاب و عفاف ذکر کرد و گفت: علاوه بر این ارزش و احترام زن با رعایت حجاب و پوشش مناسب حفظ میشود.
وی اضافه کرد: در طول تاریخ یکی از راههایی که زن برای حفظ مقام و ارزش خود از آن استفاده کرده، حفظ حریم در برابر مرد نامحرم بوده است و این همان روشی است که اسلام بر آن تاکید کرده است.
وی یادآور شد: زن هر اندازه با وقار و عفیفتر ظاهر شود، از احترام و ارزش بالاتری در نزد مردان برخوردار میشود.
یکی از طلبههای شهرستان سنندج نیز در خصوص حجاب و عفاف میگوید: در جامعه امروزی کشور عزیزمان ایران مسئله عفاف و در بطن آن حجاب از مسائل مهم و مورد بحث و اهمیت است و ایران باستان و قبل از اسلام به مسئله حجاب نظر ویژهای داشته است، تا آنجا که حتی گفته میشود یکی از دلایل پذیرش اسلام در ایران وجود مشترکاتی همچون حجاب بوده است که استاد شهید مرتضی مطهری در کتاب فلسفه حجاب خود بیان کرده، این مسئله باعث شده حتی عدهای تصور کنند که حجاب از ایران وارد اسلام شده است.
ژاله حیدریمقدم افزود: با ظهور انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی(ره) بنای این نابسامانیهای اجتماعی در جامعه ایران قبل از انقلاب برچیده شد و حجاب به عنوان هدیه گرانبهای انقلاب، زینت ایرانیان شد.
وی یادآور شد: حجاب وسیلهای است که تأثیر آن بر استحکام زندگی اجتماعی و تداوم هسته اصلی جامعه یعنی خانواده غیر قابل انکار است و مانع نفوذ فرهنگ استعمارگر غرب میشود و نسل انسان را از سقوط دور نگه میدارد.
این طلبه در سخنان خود بیان کرد: پوشش از نظر تأثیر بر افراد جامعه در سطح اول اهمیت قرار دارد و اصولاً یکی از نخستین راههای نفوذ شیطان در قلبها توجه دادن به بیحجابی است آنچنان که در قرآن کریم به صراحت آمده که وقتی شیطان آدم و حوا را فریب داد و آن دو از آن درخت خوردند عورتهای آنها پدیدار شد و ایشان خود را با برگها پوشاندند.
حیدری مقدم اضافه کرد: تأسی به شیطان و پیروی کردن از او جز افتادن در ورطه سقوط کاری و نتیجهای عاید انسان نمیگرداند چنانچه خداوند در آیه 21 سوره نور میفرماید هر کس از شیطان پیروی کند، شیطان او را به فحشاء و منکرش وا می دارد.
عصمت ربیعی از اساتید دانشگاههای استان کردستان نیز در خصوص حجاب و عفاف گفت: حجاب مسئلهای است فرهنگی و در جامعه ما همانطور که به ابعاد سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اهمیت داده میشود باید به این بعد فرهنگی نیز توجه شود.
وی افزود: امروز شبکههای ماهوارهای ضد ارزشها را تبلیغ میکنند و وظیفه و رسالت ماست که با تبلیغ ارزشها که ثمره خون شهیدان است مانع از رسیدن دشمنان به اهداف شومشان باشیم.
وی خاطرنشان کرد: باید به نسل جوان و نوجوان آموزش داد که حجاب برای آنها محدودیت ایجاد نمیکند بلکه حجاب پایه و اساس خانواده را مستحکم کرده و زمینه رشد و شکوفایی افراد را نیز فراهم میکند.
اینجاست که باید گفت هر کس در برابر خود و دیگران مسئول است توفیق در انجام مسئولیت، نیازمند استعداد و توانمندی کافی است، پوشش مناسب زن در اجتماع توانمندی او را در ایفای نقش اجتماعیش بالا میبرد چراکه هم خود او بدون دغدغه دلربایی و جلب نظر دیگران به انجام وظیفه میپردازد و هم محیط را برای ایفای نقش مردان آلوده نمیکند.
ثبت دیدگاه